Корисна інформація

Як привабити до кінотеатрів більше підлітків? Стаття за матеріалами семінару компанії "Кока-Кола" CineEurope 2017

Підлітки змінюються по мірі змін того світу, в якому ми живемо. Чому саме на них треба звернути увагу? Вони складають біля 25% відвідувачів кінотеатрів. Втім, за останні декілька років у Германії, Франції та Великобританії кількість відвідувачів кінотеатрів серед підлітків зменшилася на в середньому на 10%. При цьому загальна кількість глядачів щороку зростає. Серед членів ЮНІК 79% визнали, що стало важче приваблювати молодь до кінотеатрів.

234234234234234234 234234234234234234


Як можна покращити ситуацію?
1) Надати перевагу якості над кількістю фільмів.
2) Знизити ціну на квитки
3) Потрібні фільми власного виробництва
4) Орієнтувати рекламу на підлітків
5) Забезпечувати комфорт, організовувати соціальні події
6) Зосередитися на кіноосвіті


Аби досягти успіхів, треба знати аудиторію. Теперішні та майбутні підлітки є дітьми, які від народження живуть у просторі інформаційних технологій. Вони є значно більш підприємницькими за минулі покоління, хвилюються за економіку, здатні вчинити переворот, відповідальні та незалежні. Крім цього, вони вельми схвильовані власним здоров'ям і, хоча і є поколінням споживачів, є поміркованими споживачами. Вони і справді живуть у віртуальному просторі. Найбільш популярними онлайн-платформами для них є Youtube, Instagram та Snapchat. Підлітки переважно дивляться відео на Youtube, які роблять такі самі підлітки. З огляду на це, Кока-кола запустила власний канал на Youtube для підлітків, який називається CokeTV. У відеороликах підлітки бачать як інші підлітки роблять щось таке, що вони завжди хотіли зробити.

Аби зацікавити молодь, треба відповідати їхнім потребам. А потребують вони спільного проведення часу з однолітками, причетності до спільноти, обміну досвідом. Дорослі підлітки кажуть, що хотіли б, аби переглядом фільму похід у кінотеатр не обмежувався. Молодші говорять про потребу встановлення чогось розважального на час очікування сеансу, як от комп'ютерів чи більярдних столів. Відтак, кінотеатри мають перетворитися на соціальний простір, у якому можна не лише дивитися фільм, але й грати та спілкуватися з друзями, водночас не втрачаючи зв'язку з віртуальним простором. Окрім того, оскільки сучасна молодь опікується власним здоров'ям, варто встановити поряд або всередині кінотеатрів фітнес-клуби, йога-центри і т.п. Підліткам також хочеться розвивати власні здібності та погляди на світ, тому можна опісля сеансу показувати відео-уроки з танців з Ютюбу, аби вони могли танцювати разом. Це тим паче актуально з огляду на значне зниження актуальності нічних клубів у сучасності.

Варто враховувати, що підлітки складають різні вікові групи, і чим старшими вони є, тим менше їхні потреби задовольняються. 12-14-річних просто цікавить перегляд нового фільму на великому екрані, тоді як 15-17-річні воліють спілкування з однолітками, а дорослим підліткам потрібний домашній комфорт.
Звичайно, важливими є і базові умови комфортного перегляду, як чистота, ввічливий персонал, зручні крісла, а бажано і навушники для тих, хто хоче повністю поринути у фільм, не відволікаючись на хруст поп-корну. Втім, є й інші способи підвищити комфорт, як от онлайн-покупка білетів, додаток кінотеатру на смартфон, картки з грошима для перегляду фільмів, додаток для планування часу, принесення їжі до крісла, вибір крісла через віртуальний тур по залам. 
Аби підліткам був цікавим досвід походу у кінотеатр, варто робити тематизовані вечори та їжу, винаймати аніматорів. Асортимент їжі потрібно збільшити, адже однією з вельми популярних платформ є Instagram. Зробить цікавішим їхній досвід також перегляд телесеріалів, спортивних програм (у тому числі наживо), літературні вечори.

Підсумовуючи варто сказати, що підлітки складають чверть усієї аудиторії, і задля підвищення їхньої цікавості до кінотеатрів, останні мають перетворитися на соціальний простів з належним комфортом та розмаїттям того, що там можна робити окрім перегляду кінофільму.

 

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Прокоментувати:

Переконайтесь що ви заповнили усі поля, відмічені зірочкою (*). HTML код не допускається